Den sista vilan

Frågorna är många och därför har vi skrivit ner hur det går till - allt för att du ska få vara väl förberedd på de praktiska detaljerna. Vi vill att det ska kännas lungt och fridfullt att låta ditt djur somna in. Det spelar ingen roll om beslutet grundar sig på svår sjukdom eller ålder - det är lika svårt oavsett.

När du kommer till oss så anmäler du dig i vår reception. Där kommer du att få skriva på ett medgivande för avlivning och legitimera dig; är du inte djurägare behövs en fullmakt där det framgår att djurägaren godkänner avlivningen. Du kommer få bestämma hur du vill ha omhändertagandet av ditt djur. Vanlig kremering är tillsammans med andra djur,separat kremering där du får tillbaka en urna efter ca 10 dagar och vill man kan man även få välja att ta med sig djuret hem igen. Vi tar även betalt i förhand så att du slipper komma tillbaka ut till receptionen när allt är klart.

Sedan får ni gå in på ett rum och ditt djur kommer få en lugnande spruta. Efter ca 20 minuter blir ditt djur dåsigt eller somnar lugnt. Därefter får ditt djur som en överdos av sömnmedel. En veterinär kommer in och lyssnar på hjärtat för att kontrollera att det har slutat slå. När allt är klart får du sitta med ditt djur så länge som du själv önskar.

Vi samarbetar med Lekebergs smådjurskremering, för mer info besök deras hemsida här.

Såhär fungerar ett besök hos oss

Din första kontakt är med oss i receptionen

Mer om receptionen

I behandlingsrummet förbereds ditt djur

Mer om behandlingar

Sedan slussas ditt djur in till rätt operationssal

Mer om operationer

Efter besöket kan vi göra en direktreglering med ditt försäkringsbolag

Mer om betalningen

Våra tre senaste nyheter

Nu medverkar vi i Veterinärerna! Spana in de senaste avsnitten här!  ››

Nyhetsarkiv

 

 

svenskdjursjukvard sigill 2018Medlem i Svensk Djursjukvård

 

 

 © 2017 VASBYVET.SE ALL RIGHTS RESERVED